Na Klatovsku se srazil vlak s traktorem, jeho řidič zemřel. Provoz byl po sedmi hodinách obnoven

U Bezděkova na Klatovsku se v pondělí odpoledne srazil na železničním přejezdu osobní vlak s traktorem. Čtyřiapadesátiletý řidič traktoru utrpěl těžká zranění, kterým přes snahu záchranářů na místě podlehl. Zraněno bylo sedm cestujících a strojvedoucí i vlakvedoucí. Celková škoda podle vyšetřovatelů činí 2,71 milionu korun.

Ve vlaku cestovalo dvanáct lidí. Podle Michala Holečka z hasičského záchranného sboru na místě po nehodě zasahovalo devět jednotek hasičů. „Vlak byl v důsledku střetu vykolejen,“ uvedl. 

„Traktorista, narozený v roce 1968, vjel na zabezpečený přejezd v době, kdy svítilo výstražné zařízení a došlo ke střetu s projíždějícím vlakem,“ přiblížila policejní mluvčí Dagmar Brožová. Kvůli těžkým zraněním řidič zemřel. Nehoda se stala po třetí hodině odpoledne.  

Doprava na trati z Klatov do Bavorské Železné Rudy byla v úseku mezi Janovicemi nad Úhlavou a Klatovy zastavená zhruba sedm hodin, trať se vrátila do provozu kolem 22:00, vyplývá z informací na webu Českých drah. Místo vlaků cestující v době omezení přepravovaly náhradní autobusy.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala činí celkové škody zhruba 2,71 milionu korun. „Škoda na traktoru s cisternou byla odhadnuta na 1,55 milionu korun a škoda na trati na 160 tisíc korun, škoda na vlaku byla prozatím odhadnuta na jeden milion korun,“ uvedl Drápal.