TÉMA

Okres Klatovy

Pět desítek měst a obcí obdrželo dekrety na vlajky a znaky. Harrachov smí používat šlechtickou symboliku

Zástupci pěti desítek obcí, měst a městysů převzali v Poslanecké sněmovně od její předsedkyně Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) dekrety, které jim přidělují jejich obecní znak a vlajku. Například městys Karlštejn na Berounsku má ve znaku dvouocasého lva – téměř totožného se státním znakem, Harrachov kouli s pštrosími pery.
20. 11. 2023|

SÚRAO lidem v Pošumaví představila geologický průzkum pro stavbu úložiště radioaktivního odpadu

Zástupci Správy úložišť radioaktivních odpadů (SÚRAO) lidem v Pošumaví v pátek představili chystaný geologický průzkum pro výstavbu hlubinného úložiště. Mezi čtyřmi lokalitami, kde stát zvažuje, že by mohlo úložiště vzniknout, je Březový potok na Klatovsku. Místní však proti tomu protestují už asi dvacet let.
16. 6. 2023|

Po srážce vlaku s traktorem u Bezděkova bude trať kvůli opravám uzavřená až do pátečního večera

Do pátečního večera bude uzavřená trať u Bezděkova na Klatovsku, kde se v pondělí večer srazil osobní vlak a traktor. Po nehodě zůstaly v úseku poškozené koleje, které Správa železnic opravuje. Drážní inspekce vyčíslila škodu na vlaku, traktoru i kolejích na tři miliony korun.
7. 7. 2022|

Na Klatovsku se srazil vlak s traktorem, jeho řidič zemřel. Provoz byl po sedmi hodinách obnoven

U Bezděkova na Klatovsku se v pondělí odpoledne srazil na železničním přejezdu osobní vlak s traktorem. Čtyřiapadesátiletý řidič traktoru utrpěl těžká zranění, kterým přes snahu záchranářů na místě podlehl. Zraněno bylo sedm cestujících a strojvedoucí i vlakvedoucí. Celková škoda podle vyšetřovatelů činí 2,71 milionu korun.
4. 7. 2022Aktualizováno4. 7. 2022, 22:52|