Tim Burton staví se slečnou Peregrinovou sirotčinec pro podivné děti

Tim Burton vybudoval vlastní sirotčinec (zdroj: ČT24)

Odlišnost od skupiny a normálu může některé lidi zahnat do vlastního světa. Takovou skupinku dětí, jejichž schopnosti obyčejné a spořádané občany akorát děsí, vede režisér Tim Burton v novém snímku Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Nový snímek natočil podle knižní předlohy Ransoma Riggse. V tuzemských kinech se objeví 29. září.

Opuštěný ostrov na druhém konci světa není zas tak liduprázdý, jak se zpočátku může zdát. Stojí tam starý a velký dům, v němž bydlí podivné, ale přesto velmi šťastné děti. Mezi nimi třeba neviditelný chlapec, kterého ostatní spatřili jen tehdy, když měl na sobě šaty, nebo dívka tak lehká, že ji museli přivazovat za provázek, aby nikam neodlétla. Šestnáctiletý Jake se na takový ostrov dostane náhodou, ale jeho život se začne dělit na „předtím“ a „potom“. 

Tim Burton na snímku spolupracoval se scenáristkou Jane Goldmanovou, která už pracovala například na scénáři k sérii X-Men. Hlavní roli ztvární bývalá Bond girl Eva Greenová a na místě, které si vysnily tisíce dětí, se představí Asa Butterfield a Ella Purnelová.