Rival Daniel Brühl veze na Febiofest nový film s Emmou Watsonovou

Na Febiofest, který začne už 17. března, přijede i hvězdný talent Daniel Brühl. Jeho kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si také v oscarových Hanebných panchartech a za roli Nikiho Laudy ve filmu Rivalové získal nominaci na Zlatý glóbus. Na Febiofest přiveze film Kolonie, kde hraje po boku Emmy Watsonové.

„Dalšími už avizovanými hosty festivalu budou britský scenárista, dramatik a držitel Zlatého glóbu Peter Morgan a režisér a scenárista Marco Bellocchio, který patří k legendám italské kinematografie,“ připomněla mluvčí přehlídky Martina Chvojka Reková.

Příběh kolonie Dignidad

Brühl přiveze českou předpremiéru filmu Kolonie, kde je jeho partnerkou Emma Watsonová, která se proslavila díky sérii Harry Potter. Drama se vrací k otřesnému příběhu kolonie Dignidad, kterou v Chile založil bývalý nacistický voják Paul Schäfer poté, co uprchl před obviněním z pedofilie z rodného Německa. Skoro čtyřicet let komunita sloužila jeho perverzi a jako žalář pro odpůrce Augusta Pinocheta.

Film vypráví o mladém německém páru Leně a Danielovi, kteří se nachází v Chile v době vojenského převratu v roce 1973.  Pár je rozdělen, když Daniela zatkne soukromá policie generála Pinocheta. Lena se za Danielem vydá, vypátrá uzavřenou oblast Colonia Dignidad a přidá se ke kultu, který v kolonii působí, aby svého muže zachránila.

Německá hvězda ze Španělska

Daniel César Martín Brühl González Domingo, jak zní celé jméno hvězdy německého filmu, se narodil 16. června 1978 v Barceloně. Proslavil se hlavní rolí v oceňovaném snímku Good Bye, Lenin! z roku 2003, který vypráví o synovi, jehož matka, přesvědčená komunistka, stráví osm měsíců v kómatu a netuší, že padla berlínská zeď a celý svět se změnil.

Prvním velkým úspěchem v zámoří byl akční thriller Bournovo ultimátum s Mattem Damonem. Herecký talent i jazyková vybavenost mu otevřely dveře k dalším výrazným rolím. Hrál i v britském dramatu Dáma ve zlatém s Helen Mirrenovou. Skvělé přijetí měl snímek Rona Howarda Rivalové z roku 2013, ve kterém ztvárnil pilota formule 1 Nikiho Laudu.

Příběh o střetu dvou elitních jezdců vznikl podle scénáře Petera Morgana, který je dalším už ohlášeným hostem Febiofestu.

Na první promítání pozve diváky Febiofest letos 17. března, pražská část skončí 23. března. Festival pak tradičně pak zamíří i do regionů, ozvěny jsou plánovány do 21. dubna ve čtrnácti městech. Přestože předprodej na Febiofest začne až 9. března, už nyní si mohou zájemci koupit lístky na filmově-gurmánskou sekci Culinary Cinema.