Řidiči poprvé projeli částí mimoúrovňové křižovatky dálnice D55

Řidiči poprvé projeli částí mimoúrovňové křižovatky dálnice D55 (zdroj: ČT24)

Silničáři v pátek odpoledne zprovoznili čerstvě dokončenou část mimoúrovňové křižovatky u Starého Města na Uherskohradišťsku. Ta je součástí právě budovaného úseku dálnice D55 za téměř tři miliardy korun. Blízké obce se díky němu zbaví tranzitní dopravy.

Silničáři už rok staví v polích za železniční tratí nový úsek dálnice D55. Výsledkem bude velká mimoúrovňová křižovatka. Dopoledne měnili značení – tak, aby na část novostavby poprvé pustili dopravu a část staré silnice naopak uzavřeli.

Mapa D55 v úseku Babice – Staré Město
Zdroj: ŘSD

„Pilíře, které už jsou nachystané, jsou vybetonované na to, abychom mohli dělat most dálniční přes silnici I/50. Proto musíme vyloučit dopravu – aby nedošlo k nějakým úrazům,“ řekl ředitel zlínské správy Ředitelství silnic a dálnic Karel Chudárek.

Změna v dopravě nastala hodinu po poledni. První řidiči odbočili na nově otevřenou část stavby. „Musí být pozorní, musí sledovat dopravní značení. Pro nás je to významné v tom, že jsme to stihli, že máme harmonogram v pořádku, že jsme tu novou objízdnou trasu stihli zkolaudovat a že můžeme dál pokračovat v té výstavbě tak, jak jsme si naplánovali,“ uvedl Chudárek.

Celý úsek dálnice D55 mezi Babicemi a Starým Městem měří osm a půl kilometru. Hotový má být za dva roky.