TÉMA

Uherskohradišťsko

Na Uherskohradišťsku se srazila tři auta. Na místě zemřeli dva lidé

Při srážce tří osobních aut u Zlechova na Uherskohradišťsku zemřeli v neděli odpoledne dva lidé. Potvrdila to policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Další tři lidé včetně dvou dětí utrpěli zranění. Silnice I/50 byla v místě nehody několik hodin uzavřena, policisté odkláněli dopravu na objízdné trasy.
18. 6. 2023Aktualizováno18. 6. 2023, 21:52|

Řidiči poprvé projeli částí mimoúrovňové křižovatky dálnice D55

Silničáři v pátek odpoledne zprovoznili čerstvě dokončenou část mimoúrovňové křižovatky u Starého Města na Uherskohradišťsku. Ta je součástí právě budovaného úseku dálnice D55 za téměř tři miliardy korun. Blízké obce se díky němu zbaví tranzitní dopravy.
17. 6. 2022|

Topolná chce zachovat vysílač. Ve hře je i jeho vyhlášení za památku

Vysílač v Topolné na Uherskohradišťsku na začátku roku přestal po 69 letech šířit vysílání Českého rozhlasu na dlouhých vlnách. Jedná se o jedenáctou nejvyšší stavbu v Česku. Dva vysílače jsou vysoké 270 metrů. Nyní jim hrozí demolice, kterou by chtěli odvrátit jak radioamatéři, tak i samotná obec Topolná.
25. 5. 2022|

V Osvětimanech hořela hospoda vlastněná firmou Vratislava Mynáře, škoda je předběžně 15 milionů

V Osvětimanech na Uherskohradišťsku hořela v noci na úterý hospoda Na Srubu vlastněná firmou Vratislava Mynáře, vedoucího Kanceláře prezidenta republiky. Předběžná výše škody je 15 milionů korun. Požár likvidovalo sedm profesionálních a dobrovolných jednotek hasičů ze Zlínského a Jihomoravského kraje. Nikdo při něm neutrpěl zranění, řekl mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička. Je pravděpodobné, že příčina vzniku požáru nebude ještě v úterý známa.
29. 3. 2022Aktualizováno29. 3. 2022, 13:12|

Králenské slavnosti letos koronavirus nezastavil. Vlčnovem projela Jízda králů

Vlčnovem na Uherskohradišťsku po roční pauze opět projela Jízda králů. Letos ji vedl desetiletý král Josef Pavelčík. Na cestě vesnicí ho provázela družina mladíků, kteří podle tradice přestali být chlapci a stali se z nich muži. „Čekání na odloženou Jízdu králů ve Vlčnově bylo dlouhé,“ uvedla maminka letošního krále. Slavnosti se uskutečnily po dvou letech, loni pořadatelé kvůli epidemické situaci akci zrušili. Doprovodný program se ovšem nekonal ani letos. Od roku 2011 je Jízda králů zapsaná na seznam světového nehmotného kulturního dědictví UNESCO.
31. 5. 2021|

V neděli zemřelo zatím nejvíc lidí s covidem. Podle Prymuly se možná opatření zpřísní

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) uvedl, že pokud lidé nebudou dodržovat nařízená protipandemická opatření, mohla by se zpřísnit. Do pondělních 18:00 hygienici evidují 1250 nových případů nákazy koronavirem, za celou neděli jich bylo 1841, což byl největší nedělní nárůst od začátku epidemie. Neděle přinesla také dosud nejvyšší počet úmrtí pacientů s prokázaným covidem, a to 24. V pondělí začal v Česku platit nouzový stav, zpřísnila se i někerá opatření proti šíření nákazy.
5. 10. 2020Aktualizováno5. 10. 2020, 21:22|