Na Uherskohradišťsku se srazila tři auta. Na místě zemřeli dva lidé

Při srážce tří osobních aut u Zlechova na Uherskohradišťsku zemřeli v neděli odpoledne dva lidé. Potvrdila to policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Další tři lidé včetně dvou dětí utrpěli zranění. Silnice I/50 byla v místě nehody několik hodin uzavřena, policisté odkláněli dopravu na objízdné trasy.

Nehoda se stala v neděli před třináctou hodinou. „Čtyřiašedesátiletý řidič osobního vozidla Kia vjel z dosud neznámých příčin při jízdě od Brna směrem do Uherského Hradiště do protisměru, kde se postupně střetl s dvěma protijedoucími vozidly. Řidič i jeho o dva roky starší spolujezdkyně utrpěli zranění, kterým na místě podlehli,“ uvedla mluvčí krajské záchranné služby Gabriela Netopilová Sluštíková.

Dvě lehce zraněné děti ve věku čtyř a pěti let záchranáři odvezli k další kontrole do Uherskohradišťské nemocnice. V sanitce spolu s dětmi jela jako dozor a psychická opora také jejich matka. „Do stejné nemocnice na chirurgickou ambulanci posádky převezly také jednoho muže, který měl pořezané horní končetiny,“ uvedla mluvčí záchranné služby.

Kromě několika sanitek dispečink záchranářů k nehodě vyslal i Leteckou záchrannou službu, na místě zasahující lékař však vrtulník odvolal.

„Dechové zkoušky u řidičů byly negativní,“ uvedla Kozumplíková. Škodu způsobenou na vozidlech policisté zatím vyčíslili na 1,1 milionu korun. Okolnosti tragické nehody prověřují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty z Uherského Hradiště.

O opětovném zprůjezdnění vytížené silnice I/50, která je hlavním tahem mezi Brnem a Uherským Hradištěm, informovala policie po šesté hodině večer na Twitteru.

Od začátku letošního roku si nehody na silnicích ve Zlínském kraji podle dostupných údajů vyžádaly jedenáct lidských životů. Loni při dopravních nehodách v regionu zahynulo 29 lidí, o rok dříve jich bylo 26.