Kauza Nečesaný nekončí. Státní zástupkyně chce podat dovolání

Případ pravomocně osvobozeného Lukáše Nečesaného by se mohl opět dostat k soudu. Státní zástupkyně potvrdila, že chce podat dovolání. Nečesaný čelil obžalobě z pokusu o vraždu kadeřnice. Dvakrát skončil ve vězení, kde si odpykal celkem dva roky. Minulý měsíc ho ale Vrchní soud v Praze opět zprostil viny.

Případem se justice zabývá už šest let. Nyní státní zástupkyně Lenka Faltusová oznámila, že se chce znovu obrátit na Nejvyšší soud. Informaci ČT potvrdila sama dozorující státní zástupkyně.

„V současné době je na Krajském státním zastupitelství v Hradci Králové ve věci Lukáše Nečesaného zpracováván podnět k podání dovolání k Nejvyššímu soudu České republiky,“ potvrdila Lenka Faltusová. O podání dovolání rozhodne Nejvyšší státní zastupitelství.

Vrchní soud zprostil Lukáše Nečesaného viny z pokusu o vraždu kadeřnice na konci března. Předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička tehdy uvedl, že rozhodnutí je špatné, ale vzhledem k procesní situaci neměl lepší možnost. Řekl, že odvolání státní zástupkyně proti zprošťujícímu verdiktu zamítl, přestože její odvolací námitky byly oprávněné.

Krajský soud vynesl už pět rozsudků. Mladík nejprve dvakrát skončil ve vězení, kde si odpykal celkem dva roky, na svobodu se pokaždé dostal díky zásahu Nejvyššího soudu. Nový senát krajského soudu pak Nečesaného dvakrát osvobodil, vrchní soud to ale vždy zrušil. Policie uvedla, že případ z února 2013 bude dál vyšetřovat.