Ukrajinci zadrželi muže, který měl auto plné zbraní. Podle médií chtěl útočit ve Francii

Ukrajinské úřady nedávno zadržely 25letého Francouze, který se snažil převézt ze západní Ukrajiny do Polska větší množství zbraní a výbušnin. Tvrdí to francouzská média, podle jejichž zdrojů zatčený pochází z Lotrinska a plánoval atentáty ve Francii.

Podle deníku Le Dauphiné Libéré se na hranici s Polskem našlo 21. května v obytném autě zadrženého více než 100 kilogramů výbušniny TNT, stovka rozbušek, asi pět kalašnikovů a nejméně tři pancéřové pěsti.

Ukrajinské bezpečnostní síly Francouze podezřívaly z toho, že chtěl na Ukrajině koupit zbraně. Nyní čeká v ukrajinském vězení na případné vydání do Francie.

Policie u muže našla materiál k výrobě náloží

Francouzské úřady zatčeného mladíka dosud neevidovaly. Podle televizní stanice M6 se chtěl se zbraněmi dostat zpět do Francie a podniknout teroristický útok.

Při domovní prohlídce jeho bydliště v Lotrinsku policie našla materiál na přípravu náloží a tričko se zkratkou jedné krajně pravicové organizace, uvedla bez dalšího upřesnění M6 a další média.

Podle zpravodajského webu 20minutes se jedná o znepokojující zprávu krátce před zahájením fotbalového Eura 2016, které proběhne od 10. června do 10. července na různých místech Francie. Mistrovství je spojováno s obavami, že se stane terčem pro islámské extremisty.