U Korfu dohořívá italský trajekt. Jeden pohřešovaný se našel živý, později hasiči objevili i jednoho mrtvého

Záchranáři nalezli živého jednoho z pohřešovaných na italském trajektu, na němž nedaleko řeckého Korfu vypukl požár. Informovalo o tom řecké ministerstvo, pod které spadá lodní doprava. Hasiči později jednoho z pohřešovaných objevili mrtvého, informovala agentura Reuters. Podle provozovatele trajektu a řeckých úřadů se tak stále pohřešuje 10 cestujících. Má jít o řidiče kamionů z Bulharska, Řecka, Turecka a Litvy.

Požár na palubě lodi Euroferry Olympia italské společnosti Grimaldi začal v pátek za úsvitu, dvě hodiny po vyplutí z řeckého města Igumenitsa. Řecká pobřežní stráž v pátek zachránila 281 z 292 cestujících a členů posádky.

Záchranáři objevili pohřešovaného v neděli na zádi plavidla, když bylo vlečeno ke břehu, uvedla pobřežní stráž. Na záběrech řecké televize bylo vidět muže, který sestupoval po žebříku z plavidla na vlečný člun, který k němu byl přivázán. Odpoledne pak nalezli tělo jednoho z pohřešovaných. Oheň se zatím nepodařilo uhasit, uvedla agentura DPA.

Incident se vyšetřuje. Podle několika shodných prohlášení se mohl požár rozšířit z jednoho nákladního vozu zaparkovaného v nákladovém prostoru. Řidiči kamionů v rozhovoru s televizí ERT uvedli, že někteří z nich raději spí ve svých vozech než v přeplněných kabinách trajektů. Dva Afghánci z řad zachráněných nebyli na seznamu cestujících, uvedla pobřežní stráž.