Začala oprava magistrály mezi Nuselským mostem a Táborskou. Tvoří se zácpy

Pražští silničáři zahájili rekonstrukci severojižní magistrály ve směru z centra, a to v úseku od Nuselského mostu ke křížení s Táborskou ulici. Dopravní omezení na místě potrvají do 17. prosince. Dělníci při opravě vymění povrch vozovky. Vyplývá to z informací zveřejněných na magistrátním webu opravujeme.to, kde řidiči najdou podrobnosti o dopravních omezeních. Oprava bude stát 21,5 milionu korun bez DPH a pro Technickou správu komunikací (TSK) ji realizuje Eurovia CS. Ve směru do centra opraví TSK silnici v příštím roce.

Povrch silnice asi kilometrového úseku od Nuselského mostu po Táborskou ulici je dvanáct let starý. Stejně jako podklad vozovky má množství trhlin a nesplňuje protihlukové parametry.

Silničáři povrch odstraní do hloubky deseti centimetrů a nahradí jej novým, který bude zároveň protihlukový. Dělníci upraví odvodnění, vyrovnají a vymění poškozené obrubníky nebo zarovnají výšku krytů dalších inženýrských sítí.

Na Nuselském mostě bude od 4. listopadu do 15. prosince ve směru z centra uzavřen levý jízdní pruh. Průjezd bude možný dvěma pruhy ve stejném pásu a jedním pruhem v protisměrném.

Další zúžení budou podle postupu prací následně v okolí mostu. Dělníci uzavřou také část Štětkovy ulice ve směru od Pankráckého náměstí směrem na 5. května.