Za výtržnosti v centru Prahy hrozí fanouškovi italské Fiorentiny čtyři roky vězení

Kriminalisté ukončili vyšetřování posledního ze tří zadržených fotbalových fanoušků, které stíhali kvůli červnovým výtržnostem v centru Prahy. Spis předali s návrhem na obžalobu na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1. Italskému občanovi hrozí v případě odsouzení až čtyři roky vězení.

„Vyšetřovatel celý spis ukončil a počátkem srpna ho předal státnímu zastupitelství pro Prahu 1 s návrhem na podání obžaloby pro trestný čin násilí proti úřední osobě,“ sdělil České televizi mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Policie v souvislosti s červnovým finálovým zápasem Evropské konferenční ligy zadržela původně 23 fanoušků. Sedmnáct z nich policie zadržela kvůli konfliktu, který se odehrál před samotným zápasem v baru v Rytířské ulici. Fanoušci Fiorentiny tam napadli příznivce West Hamu United. Tři z nich skončili ve vazbě. Jednoho fanouška pak policie stíhala pro násilí proti úřední osobě a další dva z výtržnictví.

Dva fanoušky italské Fiorentiny pražský soud už v červnu ve zkráceném řízení potrestal za napadení příznivců anglického klubu půlroční podmínkou, peněžitým trestem třicet tisíc korun a vyhoštěním na tři roky. Posledního obviněného policie stíhala na svobodě.