Dvěma fanouškům soud kvůli výtržnictví uložil podmínky a pokuty. Dalšího policie viní z násilí proti úřední osobě

Policie obvinila fanouška v souvislosti se středečním finálovým zápasem Evropské konferenční ligy. Hrozí mu až šestiletý trest vězení za násilí proti úřední osobě. Další dvojici fanoušků Fiorentiny pražský soud uložil za napadení příznivců West Hamu půlroční podmínky, pokuty 30 tisíc korun a vyhoštění z Česka, informují Novinky.cz. Případ se řešil ve zkráceném řízení.

„Muži, který napadl policistu, bylo sděleno obvinění pro trestný čin násilí proti úřední osobě a je stíhán na svobodě. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až šestiletý trest odnětí svobody. Dalším dvěma bylo sděleno podezření pro trestný čin výtržnictví a jejich spis byl předán státnímu zastupitelství pro Prahu 1. Ve věci je vedeno zkrácené řízení. Ve vězení pak mohou strávit až tři roky,“ shrnul mluvčí pražských policistů Rybanský.

Místopředsedkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Eva Švíglerová později sdělila, že tyto dva fanoušky uznal soud vinnými. „U Obvodního soudu pro Prahu 1 bylo konáno zjednodušené řízení, ve kterém byli obvinění (oba italští fanoušci) shodně uznáni vinnými přečinem výtržnictví, kterého se dopustili dne 7. června v Praze 1,“ uvedla Švíglerová.

Policie v souvislosti se středečním finálovým zápasem Evropské konferenční ligy zadržela 23 fanoušků. Většina byla pro spáchání přestupku po zaplacení pokuty propuštěna na svobodu.