V Ústí nad Labem řádí zloději kovů

Ústí nad Labem - Policie v Ústí nad Labem bojuje se zloději barevných kovů. Denně ukradnou věci za desítky tisíc korun. Mizí všechno, co je z kovu.

V Ústí nad Labem se už neztratí ani hřebík, říká městská policie. Strážníci vyrazili do boje proti zlodějům barevných kovů. Ve městě ve velkém mizí kanálové poklopy, okapy nebo kabely. Případů stále přibývá. „Situace je v Ústí neúnosná, mizí vše, co je kovové,“ řekl zástupce ředitele Městské policie Ústí nad Labem Jan Novotný. „Krádeže železného šrotu na Ústecku policisté řeší téměř každodenně,“ potvrdila mluvčí ústecké policie Veronika Beranová.

Policisté denně odchytí tři až čtyři sběrače kovů. Zloději nedávno poškodili i pomník obětem komunismu. Ukradli z něj bronzovou desku. Ústečtí radní proto budou uvažovat o tom, že ukradenou desku nahradí nekovovou imitací, která se nedá zpeněžit. Kuriozit je podle policie víc. Například krádež kovové sochy se nezdařila, protože ji pachatel celou neunesl. Tak jí uřízl alespoň hlavu.

Strážníci proto denně hlídkují u sběren a zlodějům šrot zabavují. Nově sběrači přicházejí i o své kárky. Zabavený šrot musí město podle zákona půl roku skladovat. Radnice plánuje, že ho pak prodá a utržené peníze věnuje na charitu.