V Klimkovicích zavřou důležitou křižovatku. Při odklonu dopravy z D1 se očekávají problémy

V lázeňském městě Klimkovice nedaleko Ostravy začne 1. června výstavba kruhového objezdu v místě křižovatky ulic Lidická a Československé armády. Stavba má usnadnit průjezd dopravně zatíženým městem. Během prací však řidiči musí počítat s komplikacemi v dopravě, objížďka povede ulicemi Polní a Vřesinská. Město teď hledá dobrovolníky, kteří by mohli pomáhat dětem při přecházení silnice.

Vedení města očekává velké problémy v dopravě. Souběžně se stavbou kruhového objezdu bude totiž v některých dnech uzavřen i Klimkovický tunel na dálnici D1 před Ostravou. Právě centrem Klimkovic řidiči často popojíždí v kolonách v době, kdy se tunel opravuje, nebo je tam dopravní nehoda. 

Nový kruhový objezd má nahradit poměrně vytíženou křižovatku v centru města, kde se často objevují problémy. Rondel má být hotový na konci letních prázdnin a bude stát šest a půl milionu korun. Stavbu financuje město společně s Moravskoslezským krajem. 

Město hledá dobrovolníky, kteří budou dohlížet na děti

„Od nového rondelu si slibujeme zvýšení bezpečnosti a také zklidnění dopravy ve městě, kterým denně projíždí tisíce automobilů. Věříme, že kruhový objezd také zmírní dopravní komplikace, které nastávají při uzavření Klimkovického tunelu na dálnici D1,“ řekl starosta Jaroslav Varga (Nestr.).

Stavba bude znamenat velkou dopravní zátěž i zvýšení rizika pro školáky na objízdné trase. „Křižovatka ulic Polní a Vřesinská je při provozu školy na hranici únosnosti už v těchto dnech, při zavedení objížďky bude situace ještě vypjatější a nebezpečnější,“ řekla mluvčí radnice Ivana Gračková s tím, že město hledá dobrovolníky, kteří budou kvůli školákům usměrňovat dopravu.

Podle Gračkové se největší problémy očekávají od 9. do 12. srpna, kdy by podle předpokladů měly být uzavřeny oba tubusy dálničního tunelu. Přes Klimkovice tak budou muset projíždět i těžké nákladní automobily.