V Českých Budějovicích funguje nový volnočasový areál. Nabízí přírodní pláž

V Českých Budějovicích zahájil provoz nový volnočasový areál s přírodní pláží na levém břehu Vltavy, za křižovatkou Diamant. Nabízí dětská hřiště, mola, restaurace, kavárnu, pódium pro představení nebo kurty na plážový volejbal. Stavba za 55 milionů korun trvala přibližně dva měsíce. Uvedli to zástupci vedení města.

„Je to místo u řeky Vltavy, kam chodí lidé trávit perné letní dny, a proto jsme jej otevřeli v co nejkratším čase. Stavaři ještě dělají poslední úpravy a oficiální otevření bude 21. července od 16:00 s koncertem Olgy Lounové,“ uvedla českobudějovická primátorka Dagmar Škodová Parmová (ODS).

Podle vedení města bylo hlavním cílem využít potenciál řeky a nabídnout obyvatelům relaxační, volnočasový areál, za kterým velká část rodičů s dětmi jezdí do blízké Hluboké nad Vltavou. Všechny atrakce kromě beachvolejbalových kurtů jsou zdarma a areál je otevřený denně od desáté ranní do desíti večer.

Součástí komplexu je také sezonní plocha pro společenské akce s kapacitou až 1500 lidí. Nová mola vzniknou příští rok, letos Povodí Vltavy upraví břehy.