TÉMA

Areál

Medvědinec v Zoo Praha za 1,2 miliardy je absurdní, prohlásil Ondráčka. Budou v něm i další zvířata, namítl kurátor

Navýšení nákladů na stavbu pavilonu pro lední medvědy v pražské zoo o dalších 300 milionů korun na 1,2 miliardy má bývalý ředitel české pobočky Transparency International David Ondráčka za absurdní. „To navyšování se děje už několik let, od roku 2017, původně ten projekt měl stát snad 300 milionů,“ prohlásil v pořadu Události, komentáře. Oproti tomu kurátor savců Zoo Praha Pavel Brandl argumentoval, že se jedná o rozsáhlý arktický pavilon, v němž budou žít kromě medvědů i tuleni nebo polární lišky. „Jeho součástí je i restaurace, amfiteátr pro návštěvníky, řada edukativních a zábavních prvků,“ řekl.
25. 11. 2023|

V Českých Budějovicích funguje nový volnočasový areál. Nabízí přírodní pláž

V Českých Budějovicích zahájil provoz nový volnočasový areál s přírodní pláží na levém břehu Vltavy, za křižovatkou Diamant. Nabízí dětská hřiště, mola, restaurace, kavárnu, pódium pro představení nebo kurty na plážový volejbal. Stavba za 55 milionů korun trvala přibližně dva měsíce. Uvedli to zástupci vedení města.
12. 7. 2023|

V zámku Zelená Hora vzniknou expozice, připomenou perzekuci lidí za totality

V zámku Zelená Hora u Nepomuku, známém díky románu a filmu Černí baroni, mají vzniknout expozice připomínající perzekuci lidí během komunistické totality nebo o svatém Janu Nepomuckém. Památka, na jejíž obnovu jsou potřeba stovky milionů korun, se má stát atraktivním turistickým cílem. Plzeňský kraj připraví do měsíce scénář postupných kroků, termínů a závazků. Jednotliví signatáři memoranda v pondělí opět potvrdili svůj zájem zámek zachránit.
25. 4. 2022|

Černá stavba skladů v Hradci Králové dostala po šesti letech povolení

Příběh jedné z největších nepovolených staveb v Česku, skladového areálu v Hradci Králové, dostává další kapitolu. Nizozemský developer CTP Alfa získal dodatečné stavební povolení. Je pravomocné. Práce musel přerušit před šesti lety, když vyšlo najevo, že staví načerno.
22. 10. 2021|

Část ostravských Vítkovic dostane novou tvář, vyroste tam obchodně-průmyslová zóna

V části průmyslových Vítkovic v Ostravě buduje soukromý investor nový areál, který by měl stát až dvě miliardy korun. Lokalita známá jako Aglomerace navazuje na Dolní Vítkovice a širší centrum krajského města. Lokalita byla kdysi silně znečištěná, dnes už se tam nachází zelená proluka. Investor, který plánuje novou obchodně-průmyslovou zónu postavit, ji v letošním roce napojí na dopravní tepny města.
4. 5. 2021|