U ničivého požáru v Kladně nevyloučili policisté nedbalost, ale ani úmysl

Nedbalost, ale i úmysl připadají podle policie v úvahu jako příčina čtvrtečního požáru skladu olejů v Kladně. Oheň se rozšířil i na přilehlý autoservis, vznikla čtyřicetimilionová škoda. Policisté klasifikovali požár jako obecné ohrožení z nedbalosti. Kromě kriminalistů ohledávají místo také odborníci z Technického ústavu požární ochrany.

Kriminalisté spolupracují s hasiči a psovodem, jehož pes je specializovaný na vyhledávání látek urychlujících hoření. „Celou událost si převzali kladenští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,“ sdělila policejní mluvčí Michaela Richterová.

U požáru zasahovalo ve čtvrtek odpoledne kolem sta hasičů. Poté, co se plameny rozšířily ze skladu olejů na přilehlé objekty, vyhlásili zvláštní stupeň požárního poplachu – tedy nejvyšší ze čtyř. Podařilo se jim potom zabránit tomu, aby požár zachvátil i další budovy v okolí.

Požár se obešel bez zranění, nebylo ani nutné nikoho evakuovat. Chemická laboratoř Kamenice zajišťovala sledování nebezpečných látek v ovzduší a podle výsledků měření bylo doporučeno obyvatelům Kladna nevětrat. V době zásahu hasičů byly také uzavřeny ulice v okolí místa, kde hořelo.