V Kladně vyhořel sklad olejů a autoservis. Škodu odhadli hasiči na 40 milionů

Policie se zapojí do vyšetřování okolností čtvrtečního požáru skladu olejů v Kladně. Vznikla při něm škoda, kterou hasičský vyšetřovatel odhadl na čtyřicet milionů korun. Plameny se podařilo odpoledne uhasit, na místě zůstala hrstka hasičů, aby místo pohlídali. Ve čtvrtek jich v areálu v ulici Železničářů zasahovala zhruba stovka.

Hasiči se o požáru na okraji Kladna dozvěděli ve čtvrtek před polednem. Původně hořel sklad olejů, ale kvůli silnému větru se požár rozšířil i na přilehlou budovu autoservisu a stavebnin. Hasiči pak vyhlásili zvláštní stupeň požárního poplachu, tedy nejvyšší ze čtyř možných.

Požár se nicméně obešel bez zranění, nebyla ani nutná evakuace. Kromě likvidace plamenů se hasiči soustředili i na to, aby se oheň nerozšířil na okolní budovy. „Objekt stojí v zástavbě, hrozilo tedy rozšíření ohně,“ zdůraznil mluvčí středočeských hasičů Dominik Pěnička.

Požár ovlivnil život ve městě. Zdálky byl vidět černý dým, kladenská radnice doporučila obyvatelům, aby kvůli dýmu nevětrali, blízké ulice byly uzavřené pro dopravu. Bylo to nutné hlavně proto, aby projíždějící auta nepřekážela těm hasičským, kterých se do ulice Železničářů sjelo pět desítek zhruba se stovkou hasičů.

Přibližně po dvou hodinách dostali hasiči požár pod kontrolu, před pátou odpoledne již zůstávali na místě poslední, aby hlídali místo termokamerou. Požární poplachový stupeň snížili na základní. Místo si také prohlédl vyšetřovatel, který odhadl škodu na 40 milionů korun. Do vyšetřování okolnosti požáru se zapojí i policie.