Sobotní duhový průvod dočasně omezí provoz pražské MHD

V sobotu projde Prahou další duhový průvod v rámci festivalu Prague Pride. Jeho účastníci se začnou řadit před polednem na Václavském náměstí, ve 12:30 pak průvod vyrazí přes náměstí Republiky na Letnou, kde pokračuje kulturní program. Dopravní podnik v této souvislosti upozorňuje na změny některých linek.

Průvod se dvěma desítkami alegorických vozů se začne řadit v horní části Václavského náměstí od půl dvanácté. O hodinu později vyrazí ulicí Na Příkopě k náměstí Republiky, odkud bude pokračovat Revoluční a Řásnovkou přes Dvořákovo nábřeží a Čechův most ke schodům a po nich nahoru na Letnou, kde bude následovat hudební program.

Rodiče s malými dětmi či lidé s pohybovými potížemi se mohou na Letenskou pláň svézt od Občanské plovárny zdarma autobusem.

Dopravní omezení potrvá přibližně 1,5 hodiny

Pražský dopravní podnik v souvislosti s průvodem informoval o omezení provozu kolem náměstí Republiky, Revoluční, ulice Na Františku a Čechova mostu od 13:15 do 14:45.

Tramvajové linky číslo 6, 26 a 41 pojedou v úseku Masarykovo nádraží – Strossmayerovo náměstí odklonem přes Těšnov, Štvanici a Vltavskou. Stejnou trasou pojede i linka č. 8 v úseku Florenc – Strossmayerovo náměstí. Také linka č. 15 bude úsek mezi Masarykovým nádražím a Čechovým mostem objíždět přes Těšnov, Vltavskou a Strossmayerovo náměstí.

Tramvajová linka č. 17 pak bude v úseku Staroměstská – Čechův most jezdit přes zastávku Malostranská.

Změny se dotknou i dvou autobusových linek. Provoz linky 194 bude dočasně přerušen v celé trase. Linka č. 207 pak bude v úseku Florenc – Staroměstská vedena po objízdné trase. Podrobnosti najdete na stránkách dopravního podniku.