Při závodu nákladních vozidel na Kladensku zemřelo dítě. Policie zjišťuje zabezpečení trati

Při závodech nákladních vozů v terénu v sobotu v Černuci na Kladensku zemřelo dítě. Policie okolnosti tragédie zjišťuje, řekla její mluvčí Barbora Schneeweissová. Dítě údajně vběhlo na trať, kde jej srazil vůz. Co tragédii předcházelo, bude jasné až po ukončení vyšetřování. Policisté budou vyslýchat svědky a prověřovat, zda trať byla vzhledem k typu akce dostatečně zajištěná a jakým způsobem byla vyčleněná místa pro diváky. Těch bylo na místě přibližně šest set.

Záchranná služba na místo nehody vyjížděla kolem 13:00. „Osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem. Lékař konstatoval smrt,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Mistrovství ČR nákladních vozidel v extrémním terénu, takzvaný Truck Trial, bylo v pískovně v Černuci plánované na sobotu a neděli. Ředitel závodů Bohumil Báša po neštěstí řekl, že sobotní část závodů byla zrušena. Později pořadatelé podle policie uvedli, že mistrovství nebude pokračovat ani v neděli. K okolnostem neštěstí se ředitel nevyjádřil.

Závody nákladních vozidel v extrémním terénu se v Černuci konají pravidelně už řadu let. Tamní pískovna je místem s velmi rozmanitými nerovnostmi, svahy a případnými bahnitými částmi. Soutěží se účastní speciálně upravené vozy, které projíždějí vyčleněný úsek, což musí stihnout v časovém limitu. Kromě orientace v terénu se musí řidiči vypořádat s různými stoupáními a klesáními, která jsou tak výrazná, že hrozí převrácení vozu.