Policisté zadrželi ozbrojeného muže, pátrali po něm kvůli smrti dvou lidí na Blanensku

Jihomoravští policisté ve středu večer zadrželi muže podezřelého z vraždy dvou lidí ve Svitávce na Blanensku. Jejich smrt policie prověřuje od rána, pátrala i po Pavlu K., který byl ozbrojený a mohl být nebezpečný. Díky pomoci veřejnosti ho policisté zajistili u Šebetova.

„Krátce před devatenáctou hodinou, díky pozornému svědkovi, policisté poblíž Šebetova vypátrali podezřelého muže. Více informací poskytneme, jakmile to okolnosti dovolí,“ uvedla policie na Twitteru

Svědkyně, která si nepřála uvést své jméno, serveru iDNES již dříve během dne sdělila, že se střílelo ve čtvrt na osm ráno poblíž stavebnin v ulici Černovice. „Bývalý přítel neunesl rozchod, a když žena nastupovala za domem do auta, aby odjela do práce, zastřelil ji i jejího plnoletého syna,“ cituje iDNES svědkyni. Střelce ani jeho oběti osobně neznala.

Na místě byla i záchranná služba. „Ráno jsme do Svitávky vyjížděli. Naší pacientkou v místě byla mladá žena, ošetřili jsme ji pro akutní stresovou reakci. Po této kontrole a ošetření a ponaučení, co dělat v případě zhoršení stavu, jsme ji ponechali na místě,“ řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.