Policie dopadla možného vraha z fary v Chudobíně. Hrozí mu 18 let vězení

Kriminalisté dopadli člověka podezřelého z vraždy šestadvacetiletého muže v Chudobíně na Olomoucku. Tělo mladého muže bylo nalezeno minulý týden na tamním farním úřadě. O koho jde a jestli už byl podezřelý obviněn, zatím policie zveřejnit nechce. V Olomouckém kraji jde o první letošní vraždu.

„Mohu potvrdit, že jsme v této souvislosti zadrželi podezřelou osobu. Nemám zatím informaci, že byla obviněna. Předpokládám, že se k této záležitosti v úterý vrátíme,“ řekl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman s tím, že pachateli hrozí až osmnáct let vězení. 

Mrtvý muž byl nalezen minulý týden v pondělí na faře v Chudobíně, církev však objekt už delší dobu neužívala. Policie také nařídila pitvu a její výsledky potvrdily, že muž zemřel násilnou smrtí. Podrobnosti ale kriminalisté s ohledem na vyšetřování nesdělili. 

Vražda v Chudobíně je první letošní vraždou v kraji. Loni policisté v regionu vyšetřovali jedenáct vražd, což je o tři více než v roce 2017. Mezi pachateli vražd byli podle olomouckých kriminalistů i tři mladiství. Všechny loňské případy se policistům podařilo objasnit.