Na faře v Chudobíně našli mrtvého muže. Pitva prokázala násilnou smrt

V Chudobíně na Olomoucku byl zavražděn šestadvacetiletý muž. Jeho tělo bylo nalezeno v pondělí v budově farního úřadu, církev však objekt delší dobu neužívala. Policie už má výsledky pitvy, podle které muž z Litovelska zemřel po násilném zásahu. Pachateli hrozí podle kriminalistů až osmnáct let vězení.

„Mrtvý muž byl nalezen v pondělí krátce po poledni ve vnitřních prostorách objektu v obci Chudobín na Litovelsku. Uvedený objekt patří církvi, která jej však delší dobu neužívala,“ uvedl policejní olomoucký mluvčí Libor Hejtman s tím, že jde o první letošní vraždu v Olomouckém kraji. 

Na případu pracuje tým kriminalistů, stanoveno bylo několik vyšetřovacích verzí. Policie žádá o pomoc také veřejnost, pokud má někdo jakékoliv informace, které by mohly policistům pomoci s vyřešením tohoto závažného zločinu, mohou je kontaktovat prostřednictvím linky 158 nebo na nejbližší policejní služebně.

Loni policisté v Olomouckém kraji vyšetřovali jedenáct vražd, což je o tři více než v roce 2017. Mezi pachateli vražd byli podle olomouckých kriminalistů i tři mladiství. Všechny loňské případy se policistům podařilo objasnit.