Po Šumperku běhalo stádo koní. Dostali se ke krematoriu, vůdce je pak odvedl zpět na pastviny

Skoro dvacetičlenné stádo koní ve středu překvapilo v ulicích na okraji Šumperka místní obyvatele. Zvířata se vydala do města z nedalekých pastvin na Bludovečku. Na svobodu se dostala kvůli závadě na ohradníku.

Koně se v Šumperku pohybovali v okolí krematoria a nemocnice, policistům se je podařilo bez újmy nasměrovat zpět na pastviny, potvrdila mluvčí šumperské policie Jiřina Vybíhalová.

Stádo koní se v okolí krematoria objevilo ve středu dopoledne. „Policisté netradiční skupinku účastníků silničního provozu zaznamenali na ulici Zábřežské, kde se ji podařilo nasměrovat na parkoviště u šumperské nemocnice a odtamtud zpět směrem k pastvinám na Bludovečku,“ uvedla policejní mluvčí.

Podle policistů se akce odehrála poměrně rychle, „čtyřnozí uprchlíci“ byli asi po 20 minutách předáni majitelům k ustájení. „K jejich rychlému návratu bezesporu přispěl vůdce skupiny, který po setkání s policisty nabral správný směr,“ podotkla policejní mluvčí.

Během netradičního policejního zásahu ani v souvislosti s pohybem koní nenastala žádná újma na zdraví ani škoda na majetku, dodala Vybíhalová.