Opilý řidič narazil na D1 za Brnem do policejní dodávky. Čtyři lidé jsou zranění

Nehoda policejní dodávky a osobního auta na D1 (zdroj: ČT24)

Opilý řidič narazil dopoledne na dálnici D1 za Brnem osobním autem zezadu do policejní dodávky. Při nehodě se zranili čtyři lidé včetně dvou policistů. Řidiči vozu naměřili v dechu 1,63 promile alkoholu. Nehoda se stala na 174. kilometru D1 směrem na Prahu a asi na pět hodin zastavila provoz. V místě se utvořila kolona.

Ke srážce došlo kolem půl jedenácté dopoledne. Mluvčí záchranné služby Michaela Bothová popsala, že na místo vyslali šest prostředků včetně velkokapacitního sanitního vozu. Vrtulník museli záchranáři kvůli nepřízni počasí odvolat.

„Ošetřili jsme čtyři pacienty včetně dvou policistů. Jeden policista je zraněný těžce, převezli jsme jej na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Další tři pacienti mají středně těžká až těžká zranění, po ošetření jsme je vezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice u svaté Anny,“ přiblížila Bothová.

Policie nehodu vyšetřuje, řidiči osobního vozu policisté v dechu naměřili podle mluvčího Bohumila Maláška 1,63 promile alkoholu. Řidič osobního vozu je mezi zraněnými, stejně jako jeho spolujezdec.

Policie dopravu odkláněla u sjezdu na Ostrovačice. Řidiči popojížděli v koloně, která měřila více než deset kilometrů, i několik hodin. Dálnice byla znovu průjezdná kolem 15:20.