Na tuningovém srazu ve Frýdku-Místku uložila policie přes osmdesát pokut

Celkem osmdesát šest pokut dohromady za téměř sto třicet tisíc korun uložili policisté v sobotu během srazu vozidel s tuningovou úpravou ve Frýdku-Místku. Policisté tam zkontrolovali přes tři sta padesát aut, dvanácti z nich omezili technickou způsobilost, a to zejména kvůli neschváleným úpravám automobilů.

Více vozidel s tuningovou úpravou se podle policejní mluvčí Pavly Jirouškové ve Frýdku-Místku začalo koncentrovat v sobotu ve večerních hodinách. „Vzhledem k následkům, které vznikly v Praze a Jičíně, jsme přijali v této souvislosti posílením běžného výkonu služby opatření, při kterém jsme se zaměřili zejména na kontrolu veřejného pořádku a bezpečnost všech účastníků silničního provozu,“ uvedla Jiroušková. Pokuty policisté rozdávali zejména za překročení povolené rychlosti, způsob jízdy nebo technický stav vozidla.

V Jičíně auta driftovala na náměstí

Na Jičínsku se tunningový sraz konal poslední únorový víkend. Někteří řidiči v historickém centru Jičína svými auty úmyslně jezdili smykem po Valdštejnově náměstí, na dlažbě zbyly stopy po pneumatikách. Při stejné akci tuningová vozidla zablokovala na chvíli Nuselský most v Praze nebo za provozu závodila na dálnici.

V sobotu večer se uskutečnil sraz tuningových vozidel také v Trutnově, zúčastnily se jej zhruba tři stovky aut. „Akce se obešla bez zásadního narušení veřejného pořádku,“ řekla policejní mluvčí Šárka Pižlová. Policisté na místě dali devět pokut, většinou za technický stav vozidla. Během akce zkontrolovali přes dvě stovky vozidel a stejný počet řidičů. Sraz se konal na parkovišti u obchodního centra v městské části Dolní Staré Město na okraji Trutnova.