Na Olomoucku narazil autobus do rodinného domu, při nehodě se zranilo pět lidí

V Lutíně na Olomoucku ve čtvrtek dopoledne čelně narazil linkový autobus do rohu rodinného domu, při nehodě se zranilo pět lidí. Hasiči z kabiny havarovaného autobusu vyprostili zaklíněného řidiče. K havárii vyjeli také policisté a zdravotníci. Na místo byl povolán statik, který zkontroloval stav poškozeného domu. Havarovaný autobus se po poledni podařilo vyprostit, informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Autobus v centru Lutína havaroval krátce po desáté hodině. „Podle prvotních informací řidič měl zřejmě zdravotní indispozici. Po vyjetí ze zastávky ujel zhruba 50 metrů a sjel mimo komunikaci, kde narazil do sloupu, stromu a domu. Řidič autobusu nebyl pod vlivem alkoholu a se zraněním skončil v nemocnici. Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou v šetření,“ doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman, podle kterého se cestující při nehodě zranili lehce.

Autobus na Olomoucku naboural do rodinného domu
Zdroj: HZS Olomouckého kraje

Místo nehody podle Hošáka překontroloval statik a bylo ohraničeno bezpečnostní páskou. „Autobus vyprostila specializovaná odtahová firma,“ dodal.