Most přes Nové Mlýny čeká uzavírka. Řidiči budou až do konce roku jezdit přes okolní obce

Z úterka na středu se uzavře jedna z nejvytíženějších tras na jihu Moravy, silnice I/52 z Brna na hranici s Rakouskem. Most přes nádrž Nové Mlýny je v havarijním stavu, dělníci ho budou do poloviny prosince opravovat.

Upozornění a značky už silničáři začali na trase rozmisťovat v úterý, aby řidiči měli dostatek informací. „Se zavřením se počítá v noci na 11. března. Jelikož objížďky povedou po silnicích nižší třídy, budou dvě, pro každý směr jedna,“ řekl ředitel brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) David Fiala.

Objízdné trasy Novomlýnských nádrží
Zdroj: ČT24

Od Brna bude začínat objížďka za Novou Vsí, dále se pojede přes Drnholec, Novosedly, Dobré Pole a Březí do Mikulova. V opačném směru se za Mikulovem odbočí na Dolní Dunajovice a přes Brod nad Dyjí řidiči dojedou k Nové Vsi, kde se znovu připojí na hlavní silnici.

Silničáři kvůli očekávanému zatížení museli na dvou místech postavit provizorní mosty, na nichž bude rychlost omezena pouze na 20 kilometrů za hodinu, aby nápor vydržely. Podobná situace byla na provizorním mostě na silnici I/52, který byl nasunutý na most, jenž se nyní bude bourat.

Nový most má stát včetně opravy krajských silnic zhruba 350 milionů korun, Jihomoravský kraj za stavbu souběžné cyklostezky zaplatí 30 milionů.