Silničáři připravují objížďku Novomlýnských nádrží. Mezi Drnholcem a Novosedly staví provizorní most

Řidiči od pátečního rána neprojedou po mostě mezi Drnholcem a Novosedly na Břeclavsku. Silničáři tam začali s přípravnými pracemi na stavbu provizorního přemostění, které bude sloužit od března jako objížďka, až začne stavba přes Novomlýnské nádrže.

Na začátku března začnou silničáři stavět nový most přes Novomlýnské nádrže. Předtím ale musejí připravit objízdnou trasu, která unese velkou dopravní zátěž. Dva týdny budou pracovat mezi Drnholcem a Novosedly, pak se přesunou k Pasohlávkám.

„Současné mosty by převedenou dopravu nemusely kvůli technickému stavu unést,“ vysvětlil ředitel brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic David Fiala. Odkloněná doprava pojede po dvou objízdných trasách tak, aby proti sobě nejezdily kolony aut na úzkých silnicích nižších tříd.

Letos řidiči jezdí na Nových Mlýnech po mostním provizoriu. Rychlost je na něm omezená na 20 kilometrů v hodině, aby vydrželo a nebylo nutné silnici uzavřít dřív, než začne stavba mostu nového. Jeho součástí bude i cyklostezka, cyklisté si tak nebudou vzájemně s auty překážet.

Cestování autem na dovolenou se zkomplikuje

Od Brna bude začínat objížďka za Novou Vsí, dále se pojede přes Drnholec, Novosedly, Dobré Pole a Březí do Mikulova. V opačném směru se za Mikulovem odbočí na Dolní Dunajovice a přes Brod nad Dyjí řidiči dojedou k Nové Vsi, kde se znovu připojí na hlavní silnici.

Řidiči, kteří budou cestovat do Rakouska, se musejí připravit na to, že objížďka potrvá i přes letní prázdniny. „Se stavbou mostu na silnici I/52 chceme být hotoví v listopadu,“ vysvětlil Fiala.

Po trase silnice I/52 má vést v budoucnu dálnice, o kterou vede stát spor s ekology a místními spolky. Zatím se stále připravuje.