Kriminalisté stíhají kvůli úmrtí dítěte při závodech aut na Kladensku čtyři lidi

Kriminalisté stíhají kvůli loňskému úmrtí dítěte při závodech nákladních aut v Černuci na Kladensku čtyři lidi. Obvinili je z usmrcení z nedbalosti. Zatím není jasné, zda se jedná například o pořadatele či jiné lidi. Policie nebude nyní kvůli pokračujícímu vyšetřování další podrobnosti zveřejňovat, uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová. Státní zastupitelství minulý týden oznámilo obvinění tří lidí.

Tragédie se stala minulý rok 30. dubna při závodu Mistrovství ČR nákladních vozidel v extrémním terénu. Dítě podle tehdejších informací vběhlo pod kola speciálního závodního auta, což dosud policie nepotvrdila, a zemřelo na místě. „V současné době je celá věc ve fázi vyšetřování a nadále probíhají úkony trestního řízení,“ uvedla Richterová.

Akce se účastnilo kolem šesti set lidí. Policisté při vyšetřování například zjišťovali, jak byla trať zabezpečená a jak pořadatelé, ale i diváci a řidiči dodržovali bezpečnostní pravidla.

Veřejnost poté také žádala o veškeré videozáznamy ze závodů, zejména jízdy Tatry. Vyšetřovatelé si k případu vyžádali také zpracování znaleckého posudku.

Státní zastupitelství před několika dny oznámilo, že stíhaní jsou tři lidé.