TÉMA

Okres Kladno

Policie navrhla obžalovat čtyři lidi kvůli smrti dítěte při závodu aut na Kladensku

Středočeští kriminalisté navrhli v souvislosti s loňským úmrtím dítěte při závodech nákladních aut v Černuci na Kladensku obžalovat čtyři lidi. ČT to sdělili kladenský okresní státní zástupce Ondřej Němec a mluvčí středočeské policie Michaela Richterová. Čtveřici policie viní z usmrcení z nedbalosti. Kdo přesně je mezi obviněnými, mluvčí nechtěla specifikovat.
1. 12. 2023|

V osmi českých obcích si lidé v sobotu vybrali nové zastupitele

V sobotu si lidé v osmi českých obcích volili nové zastupitele. Například ve středích Čechách si nové vedení v opakovaných volbách vybrali obyvatelé Kadlína na Mělnicku a Plchova na Kladensku. V Plzeňském kraji se volilo v obcích Líšina na jihu Plzeňska a Mnichov na Domažlicku, na Vysočině ve Vísce. A lidé vyrazili k urnám také v Ústeckém kraji, kde se znovu volilo v Bynovci na Děčínsku, v Žiželicích na Lounsku a Domašíně na Chomutovsku.
18. 6. 2023Aktualizováno18. 6. 2023, 09:25|

Kriminalisté stíhají kvůli úmrtí dítěte při závodech aut na Kladensku čtyři lidi

Kriminalisté stíhají kvůli loňskému úmrtí dítěte při závodech nákladních aut v Černuci na Kladensku čtyři lidi. Obvinili je z usmrcení z nedbalosti. Zatím není jasné, zda se jedná například o pořadatele či jiné lidi. Policie nebude nyní kvůli pokračujícímu vyšetřování další podrobnosti zveřejňovat, uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová. Státní zastupitelství minulý týden oznámilo obvinění tří lidí.
9. 5. 2023|

Kvůli loňské smrti dítěte při závodu na Kladensku čelí obvinění tři lidé

Tři lidé čelí trestnímu stíhání kvůli úmrtí dítěte během loňského závodu trucků v Černuci na Kladensku. České televizi to sdělil Ondřej Němec z dozorového státního zastupitelství v Kladně. Trojice je obviněna z usmrcení z nedbalosti, za což v případě odsouzení hrozí až šestileté vězení.
5. 5. 2023|

U Vrbenských rybníků v Českých Budějovicích uhynuly desítky racků. Měli ptačí chřipku

V Českých Budějovicích uhynuly tento týden desítky racků u Vrbenských rybníků. Vyšetřením se u nich potvrdil výskyt ptačí chřipky, řekl mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Jde o čtvrtý případ této nákazy v zemi. Ve čtvrtek se prokázala také u hromadného úhynu racků na Kroměřížsku. Masivní úhyn racků způsobený ptačí chřipkou zaznamenali veterináři v uplynulých dnech i na Hodonínsku a Kladensku.
7. 4. 2023Aktualizováno7. 4. 2023, 12:48|

Za hromadným úhynem racků stojí nový genotyp ptačí chřipky, potvrdili veterináři

Vyšetření hromadných úhynů racků potvrdilo nový genotyp viru ptačí chřipky. Podle veterinářů z něho rovněž vyplývá, že genotyp napadající kolonie racků je shodný s variantou, která se objevila u mořských racků v západní Evropě. Masivní úhyn racků způsobený ptačí chřipkou zaznamenali veterináři v uplynulých dnech na Hodonínsku a Kladensku a ve čtvrtek se ptačí chřipka potvrdila také u hromadného úhynu racků na Kroměřížsku.
6. 4. 2023|

Zámek v Lánech se na dva víkendy otevírá veřejnosti

Lidé mohou od pátku až do neděle navštívit zámek v Lánech na Kladensku, který je jako sídlo prezidenta republiky běžně nepřístupný. Konají se tam adventní dny otevřených dveří, které budou pokračovat ještě o dalším víkendu od 16. do 18. prosince. V minulosti si lidé mohli zámek mimořádně prohlédnout v září 2018 u příležitosti stého výročí založení Československa.
9. 12. 2022Aktualizováno9. 12. 2022, 19:17|

Tušl s Čermákem se odvolali proti trestům za nenávistné výroky o Ukrajincích

Patrik Tušl a Tomáš Čermák se brání proti trestům za nenávistné výroky o Ukrajincích v nahrávce na sociálních sítích. Proti říjnovému rozsudku podali odvolání. ČT to řekl mluvčí Okresního soudu v Kladně Ivo Poštolka. Soud oba muže nepravomocně poslal do vězení – Tušla na deset měsíců, Čermáka na šest měsíců. Důvodem je video, ve kterém podle obžaloby dehonestovali Ukrajince. Oba muži vinu odmítli, připustili ale nevhodnost projevu.
21. 11. 2022|