Policie navrhla obžalovat čtyři lidi kvůli smrti dítěte při závodu aut na Kladensku

Středočeští kriminalisté navrhli v souvislosti s loňským úmrtím dítěte při závodech nákladních aut v Černuci na Kladensku obžalovat čtyři lidi. ČT to sdělili kladenský okresní státní zástupce Ondřej Němec a mluvčí středočeské policie Michaela Richterová. Čtveřici policie viní z usmrcení z nedbalosti. Kdo přesně je mezi obviněnými, mluvčí nechtěla specifikovat.

„Policejní orgán předložil Okresnímu státnímu zastupitelství v Kladně návrh na podání obžaloby,“ uvedl na dotaz ČT státní zástupce Němec. Richterová upřesnila, že policie navrhla obžalovat čtyři lidi. Zda jsou mezi nimi například organizátoři závodů, nekomentovala.

Neštěstí se stalo při Mistrovství České republiky nákladních vozidel v extrémním terénu během víkendu na konci loňského dubna. Závody, na které přišlo zhruba šest set diváků, se měly konat v sobotu a v neděli, nedělní program ale pořadatelé kvůli tragédii zrušili.

Policie bezprostředně po smrti nezletilého chlapce zdokumentovala závodní areál dronem a začala s výslechem svědků. Dále zjišťovala, jak byla trať zabezpečena a nakolik pořadatelé, diváci i řidiči dodržovali bezpečnostní pravidla.

Veřejnost pak žádala o veškeré videozáznamy ze závodů, zejména z jízdy vozu Tatra. Vyšetřovatelé si k případu vyžádali také zpracování znaleckého posudku.