Vlaky mezi Starým Městem a Veselím nad Moravou šest týdnů nepojedou. Trať potřebuje opravit

Události v regionech: Vlaková výluka překročí hranici krajů (zdroj: ČT24)

Začala výluka, která se týká železniční dopravy ve Zlínském i Jihomoravském kraji. Po dobu šesti týdnů nepojedou vlaky mezi Starým Městem na Uherskohradišťsku a Veselím nad Moravou na Hodonínsku. Důvodem jsou opravy trati za víc než 130 milionů korun.

Od středy musí cestující na nádraží ve Starém Městě přesedat z vlaků na autobusy. Železniční výluka mezi dvěma kraji potrvá šest týdnů. Vynutily si ji nutné opravy trati.

První práce začaly u Kunovic. Pracovníci tam začali čistit štěrk mezi kolejemi. „Důležité je to proto, abychom předcházeli rozvoji vad způsobených zbahněným štěrkovým ložem,“ uvedl přednosta Správy tratí Olomouc Miroslav Volek.

Vlaková výluka mezi Starým Městem a Veselím nad Moravou
Zdroj: Správa železnic

Na dohled od stroje se dělníci pustili do obnovy mostu, o necelý kilometr dál začala výměna kolejnic a proměna zastávky. „Aktuálně probíhá návoz kolejnic, které se přepravují na plošinových vozech. Následně budou stahovány do prostoru koleje. Na samotné zastávce vidíme probíhající demontáž dlažby, protože na této zastávce dojde k její kompletní opravě,“ popsal Volek.

Podle Správy železnic přijdou práce na 131 milionů korun. Výluka skončí v pátek 8. září přesně v 16:35.