Dvě nehody uzavřely na téměř tři hodiny dálnici D1 ve směru na Brno

Při dopolední nehodě na D1 za Velkou Bíteší na Žďársku zemřel řidič dodávky, se kterou narazil do nákladní soupravy. Dálnice na Brno byla na 165. kilometru přes dvě hodiny neprůjezdná. Provoz levým jízdním pruhem se podařilo obnovit po 12:15. D1 byla ve stejném směru kvůli nehodě uzavřena také mezi 168. a 178. kilometrem. Mladý řidič dodávky vyvázl jen s lehkým zraněním. Dopravu se podařilo obnovit zhruba ve 12:45.

Nehoda byla ohlášena po desáté hodině dopoledne. Vyjely k ní všechny složky integrovaného záchranného systému. „Řidič dodávkového vozidla utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Před místem nehody se tvoří kolona,“ uvedla po 10:30 mluvčí policie Dana Čírtková.

Dálnice D1 byla ve směru na Brno uzavřena také mezi 168. a 178. kilometrem. Mladý řidič dodávky zezadu narazil do nákladního auta, vyvázl však jen s lehkým zraněním. „Policisté dopravu odkláněli na souběžnou silnici druhé třídy na exitu 168, na dálnici bylo možné se vrátit v Ostrovačicích. 

Podle mluvčí záchranářů Michaely Bothové měl řidič při nehodě na 173. kilometru štěstí, záchranáři jej ošetřili v sanitce a ještě jej odvezli na vyšetření do nemocnice v Brně-Bohunicích.