Další opravy v Praze zastavily tramvaje v Holešovicích a omezily dopravu na magistrále

Události v regionech: Nová dopravní omezení v Praze (zdroj: ČT)

V hlavním městě probíhají další prázdninové opravy, které omezují řidiče i cestující MHD. Provoz tramvají v části Holešovic od pondělí zastavila modernizace vlakové trati. Správa železnic tam instaluje ochranný rám pro výstavbu nového železničního mostu u Výstaviště. Silničáři navíc začali pracovat i ve spodní části magistrály.

Tramvaje nebudou mezi holešovickým Výstavištěm a Strossmayerovým náměstím jezdit zhruba měsíc. Výluka se dotkne tramvajových denních linek číslo 6 a 17, historické tramvaje 41 a nočních linek 93 a 94. Provoz tramvají bude přerušen do půlnoci na 26. srpna.

Linky číslo 6 a 94 pojedou v úseku Strossmayerovo náměstí – Maniny přes zastávky Vltavská a Holešovická tržnice. Linky číslo 17 a 93 pak ze Strossmayerova náměstí zamíří k Nádraží Holešovice přes zastávky Vltavská, Dělnická a Ortenovo náměstí.

Historická linka číslo 41 bude ve směru ze Strossmayerova náměstí na Čechův most odkloněna přes zastávky Vltavská, a sice na předmostí Hlávkova mostu, dále zamíří na Těšnov, k Bílé labuti a přes Náměstí Republiky do Dlouhé.

Přes křižovatku se navíc nedostanou ani řidiči aut. Kvůli uzavírce řidiči v pondělí v Holešovicích často zmatkovali, například ve vedlejší Bubenské ulici, kde se během dopoledne tvořily kolony. Někteří se dokonce pokoušeli v křižovatce otáčet. V kolonách někteří stáli i půl hodiny. 

Omezení na magistrále

Se změnami v dopravě navíc musí řidiči počítat i na pražské magistrále – konkrétně v 250 metrů dlouhém úseku od Vinohradské ulice ke křižovatce U Bulhara. Probíhá tam výměna mostních závěrů a části povrchu vozovky frekventované silnice. 

Pouze do jednoho pruhu bude doprava ve směru do Prahy 7 přes den svedena pouze o víkendech 11. až 13. a 25. až 27. srpna, kdy budou dělníci opravovat vozovku nejprve v levém a poté v pravém jízdním pruhu. Odfrézují stávající asfaltový povrch a následně položí nové vrstvy v deseticentimetrové tloušťce.

Bourání začne naplno v noci. Od úterý tak budou řidiči přejíždět po speciálních přejezdech, které Technická správa komunikací (TSK) Praha použije úplně poprvé. „Jedná se o první použití těchto speciálních přejezdů v Praze. TSK jejich použitím minimalizuje negativní dopady opravy na řidiče,“ uvedla mluvčí TSK Praha Barbora Lišková. 

„Tyto přejezdy budou sloužit po celý den zase do 20:00, kdy se obnoví bourací a stavební práce,“ dodala mluvčí. Práce na magistrále by měly probíhat do konce srpna.