Timberlake není žádné dřevo. Vydal album a zpíval na Super Bowlu

Justin Timberlake vydal nové album (zdroj: ČT24)

Americký zpěvák a tanečník Justin Timberlake má za sebou důležitý týden. Vydal nové album a po čtrnácti letech vystoupil v poločasové show Super Bowlu.

Stejně jako Timberlakeovo jméno, i název jeho novinky souvisí se dřevem. Pojmenoval ji Man of the Woods, což přivedlo mnohé k představě, že zpěvák připravil desku inspirovanou stylem country. Až na pár drobných výjimek to ale neplatí.

Nahrávka nabízí kolekci té nejsoučasnější pop music obalené do špičkové produkce. Zda obsahuje i něco navíc – třeba osobní vzkaz synovi nebo náznaky aktivismu – se hudební kritici nedokážou shodnout.

„Je pozoruhodné, jak málo nápadů obsahuje hodinové album. Man of the Woods je krok tak špatným směrem, že vyžaduje, aby Timberlake v budoucnu obhajoval svou pozici superhvězdy,“ nešetřil kritikou například americký hudební server Pitchfork.

„Nová deska popové ikony je funky, mnohdy excentrická a obsahuje některé z jeho nejobjevnějších a žánrům nejvíce vzdorujících skladeb,“ domnívá se naopak časopis Rolling Stone.

Timberlake od počátku své kariéry stoupá strmě vzhůru, překvapivě se dokázal vyhnout jakýmkoli propadům nebo větším skandálům. Až do finále v americkém fotbalu v roce 2004, kdy Janet Jackson při duetu s ním odhalila před zraky milionů diváků své ňadro.

Letos si vystoupení zopakoval – už bez Janet Jackson a skandálu. Vzdal v něm poctu zpěváku Princovi, který se v Minneapolis, ve městě, kde se Super Bowl konal, narodil.