Dva roky po smrti rozplakal své přátele. Herec a zpěvák Lasica krátce před smrtí tajně nazpíval nové album

Události: Lasica krátce před smrtí tajně nazpíval nové album (zdroj: ČT24)

Slovenský herec a zpěvák Milan Lasica tajně natočil ke konci života poslední album s názvem Básnění. Tvůrci ve středu projekt představili a zveřejnili první píseň i s videoklipem. Celé album s utajenými skladbami by mělo vyjít příští rok.

O albu Lasicova rodina nevěděla. „Kdybych se ho byla bývala zeptala, tak by mi to řekl, ale já jsem se ho nezeptala. Opravdu nemám pocit, že Milan odešel, on je tady pořád,“ sdělila vdova po zpěvákovi, herečka a diplomatka Magda Vášáryová.

O písni na rozloučenou se přátelé Milana Lasici dozvěděli až při dotáčení videoklipu písně List do vetra, který vznikal během října. „Pro mě to celé natáčení bylo to nejemotivnější, které jsem doposud zažil. Nevím, zda by se mu to líbilo, jestli by byl spokojený s tím, že lidé tam pláčou a takto na něj vzpomínají. Ale myslím, že by se mu líbilo, kolik lidí na něj vzpomíná a kolika lidem chybí,“ okomentoval autor projektu Marek Kučera.

„On navenek vystupoval velmi sarkasticky, vtipně, to mě fakt dojalo. Bylo to takové hezké rozloučení s Milanem, s jeho neznámou stránkou,“ poznamenala herečka Daniela Kolářová.

„Zážitek nesmírně intenzivní a srdcervoucí, je to strašně silné. Milan Lasica byl velký mág, melancholik trochu. Člověk si říkal, že chtěl asi uzavřít svůj život něčím takovým, a jestli to už nějak cítil. Je to neuvěřitelné, je to takové, až to bere dech,“ prohlásil herec Jiří Lábus.

Tak jako před dvěma lety nečekaně odešel na jevišti, stejně tak se nyní připomněl. Celé album s utajenými skladbami by mělo vyjít příští rok.