Do Česka po 26 letech přijedou Rage Against the Machine, vrací se i Limp Bizkit

Do Česka se vrátí dvě slavné americké kapely, které mají co do činění s metalem. Obě zahrají v hlavním městě. Do O2 areny vtrhnou 8. září Rage Against the Machine, kteří v Česku naposledy koncertovali v roce 1994. Tedy ve stejném roce, kdy vznikli Limp Bizkit. Ti ve Foru Karlín vystoupí 15. srpna.

Rage Against the Machine, mísící rap a metal, je spojena s hity Killing In Your Name, Know Your Enemy, Bullet In The Head, Bulls On Parade či People of the Sun.

Stihli je vytvořit za osm let společného fungování, rozpadli se v roce 1999. O dvě dekády později kapela opět obnovila fungování a na návrat navázala ohlášením světového turné. Zařadili do něj i zastávku v Česku. Kromě Prahy přijedou za svými fanoušky ještě do osmi dalších evropských měst.

Personální krizí si za čtvrtstoletí existence prošli i nu metaloví Limp Bizkit. Opětovné hudební kamarádství stvrdili v roce 2011 (zatím poslední) deskou Gold Cobra. V Česku, na rozdíl od svých krajanů, se tak vzácní nedělají. 

„Pořádné grády nabrala až druhá část setu. My Way, Nookie, Take a Look Around či Break Stuff nechají chladnými snad jen ortodoxní popaře, na Výstavišti však skladby fungovaly spolehlivě i po letech. (…) Stačila malá chvilka, aby Limp Bizkit dokázali své fanoušky probudit a procvičit s nimi prostředníčky. Nezbývá než se těšit na nějaký jejich budoucí samostatný koncert, kde to rozbalí s ještě větší parádou,“ napsala recenzentka webu ČT24 v roce 2014 o jejich pražském koncertě.

Její přání se splnilo o čtyři roky později, kdy se Limp Bizkit představili na festivalu Aerodrome v Panenském Týnci.