Desítky expozic představí tvorbu stovek umělců. Začíná veletrh Art Prague

Díla téměř všech výtvarných oborů nabízí od úterý do neděle 13. prosince již 19. ročník přehlídky a veletrhu současného výtvarného umění Art Prague. Koná se v historickém domě na pražském náměstí Republiky v blízkosti obchodního domu Kotva.

Celkem 37 galerijních expozic představuje malbu, kresbu, grafiku, sochy, umělecké sklo, instalace či videoprojekce. Návštěvníci mají možnost zhlédnout tvorbu 230 umělců napříč generacemi, od nejmladších adeptů až po ikony české výtvarné scény.

Vedle každoročních účastníků Art Prague, mezi které patří Galerie Millennium, Galerie Havelka, Galerie Gambit, Galerie Peron, The Chemistry Gallery, Galerie S či Galerie ArtinBox, přináší přehlídka propojování se zahraniční výtvarnou scénou. Ukáže tedy díla jednotlivých umělců z Turecka, Kanady a Brazílie a nově se představí galerie z Dánska, Německa, Slovenska, Španělska a Ruska.

Dalším prvkem přehlídky je prezentace nejmladší generace umělců i nově vznikajících galerií. Porota opět udělí Art Prague Young Award umělci do 35 let. Loňským laureátem se stal Tomáš Žemla, který na letošním veletrhu představí svoji nejnovější tvorbu.

Mimo tradiční galerijní expozice se návštěvníci mohou těšit také na doprovodný program zahrnující živé výtvarné prezentace, přednášky nebo workshopy pro děti.