Ministr školství Plaga si při pádu z kola zlomil klíční kost, musel na operaci

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) si při pádu z kola zlomil klíční kost, ve středu kvůli tomu musel na operaci. Do úřadu se chce vrátit ve čtvrtek. S informací přišla mluvčí ministerstva školství Aneta Lednová.

Plaga byl na operaci kvůli úrazu už v květnu, kdy podle mluvčí utrpěl úraz levé ruky. Hospitalizován ani tehdy nebyl, do práce se vrátil v následujících dnech s rukou v sádře.

Ve středu odpoledne měl mít Plaga na ministerstvu školství tiskovou konferenci s ústředním školním inspektorem Tomášem Zatloukalem k tématu kvality vzdělávání v jednotlivých krajích. Akci ráno tiskové oddělení úřadu zrušilo z důvodů neočekávaných událostí.

Nedávno si zlomil ruku i prezident Zeman. Podle zástupců Pražského hradu si zranění způsobil pádem poté, co se po sledování večerních zpráv v televizi rozhodl jít bez hole a bez pomoci ochranky. Kvůli zlomenině se podrobil operaci v Ústřední vojenské nemocnici koncem srpna. Zeman od té doby pobývá v Lánech v rámci šest až osm týdnů dlouhé domácí rekonvalescenční péče.