Dálnice D2 byla u Slovenska neprůjezdná. Uzavřela ji nehoda několika aut

Dálnici D2 u hranic se Slovenskem uzavřela ve středu ráno v obou směrech na pět hodin nehoda dvou nákladních a jednoho osobního auta. Dálnici se podařilo znovu zprůjezdnit po deváté hodině, řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Auta se srazila v místě, kde je doprava omezená a dálnice se opravuje. Podle mluvčí záchranné služby Michaely Bothové se zranil jeden člověk.

„Dálnice D2 je na 54. kilometru oboustranně neprůjezdná. Policisté zde aktuálně řeší nehodu několika vozidel. Začínají se tvořit kolony, místu se raději vyhněte,“ napsala policie na Twitteru kolem páté hodiny ranní. NDIC o uzavření dálnice informovalo před čtvrt na pět, auta se podle něj srazila v dopravním omezení.

Řidiči museli z dálnice sjíždět ve směru od Brna už na exitu 41 u Podivína, protože na 48. kilometru sjezd z D2 omezuje oprava vozovky. V opačném směru policisté odkláněli dopravu na Slovensku na exitu 5 Kúty.

Jihomoravští hasiči z havarovaných aut nemuseli nikoho vyprošťovat, napsali na Twitteru. Podle mluvčí záchranářů se zranil jeden člověk. „S podezřením na těžké zranění jsme jej po ošetření převezli na urgentní příjem břeclavské nemocnice,“ řekla Bothová.

Nehoda v dopravním omezení na D2 na Břeclavsku se stala také minulý týden v pátek. Na 50. kilometru směrem na Slovensko se tehdy srazily tři kamiony, jeden člověk se lehce zranil.