O trutnovský areál Bojiště se zatím bude starat město. Neví, co s ním

Trutnovský přírodní areál Bojiště, kde se konají hudební festivaly Trutnoff Open Air a Obscene Extreme, zůstane zatím ve správě radnice.

Dosavadnímu nájemci k 31. prosinci loňského roku vypršela smlouva a město zatím nenašlo řešení, jak s areálem naložit. Nepomohla ani loňská výzva, aby lidé městu dali návrhy na využití Bojiště, sdělila mluvčí radnice Michaela Dědková.

Vedle letních hudebních festivalů se v areálu během roku jiné akce nekonají. Hlavní částí Bojiště je amfiteátr letního kina.

obrázek
Zdroj: ČT24

Lidé radnici poslali šest návrhů, které ale neobsahovaly nic zásadně originálního či výjimečného. „Převažovala řešení na vybudování místa k relaxaci pro rodiny s dětmi. Autoři čtyř nejpropracovanějších i přesto získali finanční odměnu,“ uvedl místostarosta Tomáš Hendrych (Volba pro město).

Případným dalším návrhům ze strany veřejnosti se město podle něj bránit nebude. Radnice již dříve uvedla, že v areálu nadále počítá s konáním hudebních festivalů.

Než město najde pro areál řešení, budou se o něj starat dvě městské organizace. Budovy bude spravovat městský bytový podnik Mebys Trutnov, úpravu zeleně a cest bude mít na starost městská společnost Lesy a parky Trutnov.