Kanárkově žlutá nahradila šedou: Na nádraží v Modřicích skončily opravy

Nádražní budova v Modřicích září novotou (zdroj: ČT24)

Cestující v Modřicích na Brněnsku se dočkali nové nádražní budovy, kterou SŽDC rekonstruovala od loňského října. Opravy vyšly na zhruba 5,5 milionu korun. Nádraží v Modřicích využije denně asi 1300 cestujících, leží na hlavní trati mezi Brnem a Břeclaví.

I když se Modřice s pěti tisíci obyvateli řadí mezi menší města v kraji, okolo nádraží bývá rušno. Leží totiž na koridorové trati mezi Brnem a Břeclaví a denně stanici využije 1300 cestujících. Do jihomoravské metropole se vlakem dostanou ze všech druhů dopravy vůbec nejrychleji, na hlavní nádraží dojedou za sedm minut. Autem taková cesta trvá asi čtvrt hodiny.

Kdo přijede do Modřic vlakem, vystoupí od srpna u opravené železniční stanice. „Nyní mají k dispozici novotou zářící budovu, která nahradila šedivou omšelou,“ řekl náměstek pro správu majetku SŽDC Tomáš Drmola. Modřičtí se kromě nové fasády, zateplení, oken a střechy dočkali i zvelebení vnitřku stanice.

Patří mezi jednu z téměř 60, jejichž opravu letos Správa železniční dopravní cesty dokončí. „Je to střípek v mozaice budov, které SŽDC koupila od Českých drah a pustila se do jejich oprav. Je vidět, že se na železnici něco děje a je to dobře, protože lidí cestuje vlaky čím dál víc. Situace na silnicích už je mnohdy neúnosná,“ dodal Svoboda. Opravy železniční budovy začaly v říjnu loňského roku.