Na Malou Stranu v Praze nebudou až do konce března jezdit tramvaje

V Praze začala oprava frekventované tramvajové trati z Klárova na Újezd na Malé Straně. Výluka má trvat až do konce března. Linky číslo 12, 15, 20, 22, 23, noční 97 i historická linka 42 budou jezdit po objízdných trasách, změny čekají i autobusovou linku 194.

Přes den pojede v úseku Újezd – Malostranské náměstí náhradní autobus X22. Dopravní podnik také zavede tramvajovou linku 32, která pojede z Bílé Hory přes Pražský hrad na Malostranskou, přes nábřeží Edvarda Beneše k Právnické fakultě, zpátky na Malostranskou a po stejné trase na Bílou Horu.

Jako první začnou práce v Letenské ulici, následně mezi Malostranským náměstím a Hellichovou a jako poslední bude opraven úsek na Újezd.

Opravy se v tomto úseku uskutečnily v roce 2018, a to pouze na Malostranském náměstí. Ostatní části byly opraveny v roce 2002 a 2011. „Provoz je tu velmi intenzivní. V roce 1995 tudy projelo 18 spojů do hodiny a dnes jsme na 39,5 spoje na hodinu. Tam, kde jsou nejstarší kolejnice, dochází k jejich destrukci,“ řekl už dříve technický ředitel pražského dopravního podniku Jan Šurovský.