Požár roubenky v Novém Boru má dvě oběti. V ruinách našli hasiči tělo, pátrali po spolumajiteli

Druhou oběť požáru nalezli hasiči spolu s policisty v ruině roubenky v Novém Boru. Od počátku se obávali, že uvnitř mohl být spolumajitel domu. Zda je tělo, které našli, opravdu jeho, ale potvrdí až pitva. Při středečním zásahu zahynul v hořící roubence také dobrovolný hasič, na kterého se zřítil strop.

K požáru roubeného domu v Novém Boru vyjížděli hasiči ve středu brzy ráno, od počátku se obávali, že by v hořícím domě mohl být jeho třiasedmdesátiletý spolumajitel. Až ve čtvrtek se hasiči spolu s kriminalisty dostali do ruiny budovy, která zcela vyhořela, a pak oznámili, že nalezli mrtvé tělo.

Není ale ještě jasné, zda je tělo opravdu jeho. „Nařídíme provést soudní pitvu nejen za účelem zjištění příčiny smrti, ale i o ověření jeho totožnosti,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Požár má ovšem dvě oběti. Již ve středu dopoledne, kdy byl požár již lokalizován, ale ještě hořelo, vstoupil do domu devětatřicetiletý dobrovolný hasič. Mluvčí libereckého hasičského sboru Jakub Sucharda uvedl, že chtěl zjistit, zda uvnitř někdo další byl a také hledat skrytá ohniska požáru. Zřítil se na něj však strop. Utrpěl těžká zranění, kterým později podlehl.

Opět mohli hasiči do ruin až druhý den. Předtím podle pokynů statika museli nestabilní budovu zabezpečit, aby se neštěstí neopakovalo.