V Ostravě a Praze zahájí vzdělávání soukromá Panevropská univerzita

V Ostravě a Praze bude fungovat soukromá Panevropská univerzita. Vznikla transformací dvou institucí – ostravské Vysoké školy podnikání a pražské Vysoké školy obchodní. Zaměří se na profesní vzdělávání a spolupráci s podniky. Za univerzitu o tom informovala Jana Dronská.

„Realizujeme sen zakladatelů našich vysokých škol vybudovat profesní univerzitu, která vzdělává manažery a podnikatele prostřednictvím profesně zaměřených bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů,“ uvedl rektor Panevropské univerzity Vladimír Krajčík.

Vysoká škola obchodní a Vysoká škola podnikání a práva budou působit na Panevropské univerzitě jako samostatné fakulty. Aktuálně mají celkem asi 2,9 tisíce studentů. Většinovým vlastníkem obou institucí transformovaných do Panevropské univerzity je česká investiční skupina Prosperita holding sídlící v Ostravě.

Nová univerzita bude podle Dronské působit především v Ostravě a v Praze v návaznosti na dosavadní zázemí obou vysokých škol. Studijní programy má zaměřené na management, ekonomiku, podnikání, právo, marketing, finanční řízení, účetnictví a controlling, cestovní ruch, bezpečnost státu, řízení lidských zdrojů, digitální ekonomiku a také řízení letecké dopravy.