Na Lounsku havaroval autobus se studenty, vážněji zraněno je pět lidí

Na Lounsku havaroval autobus se studenty (zdroj: ČT24)

U Blšan na Lounsku havaroval v neděli ráno patrový autobus převážející 69 lidí, převážně studentů. Jeden student skončil s vážným poraněním v pražské nemocnici v Motole, další čtyři mají středně vážná zranění. Podle informací od mluvčího Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokopa Voleníka není ale nikdo v ohrožení života.

Nehoda se stala krátce před devátou hodinou ráno na silnici 27 u Blšan. „Řidič patrového autobusu vyjel mimo silnici, kde havaroval a převrátil se,“ doplnil podrobnosti severočeský policejní mluvčí Daniel Vítek. Co se přesně stalo není zatím jasné, policie nehodu vyšetřuje.

Autobus převážel 11 členů pedagogického sboru a 58 dětí mezi patnácti a osmnácti lety, namířeno měli ze Žatce na lyžařský zájezd do Rakouska. Většina cestujících neutrpěla žádné nebo má nejvýš lehké zranění. Hasiči uvedli, že po havárii zůstala přibližně desítka pasažérů zaklíněna pod sedadly, podařilo se je ale vyprostit, aniž by je bylo třeba vystříhávat.

Jednoho vážně zraněného studenta ale museli záchranáři převézt do nemocnice v pražském Motole. „Na místo letěl i vrtulník, kvůli husté mlze ale nemohl přistát,“ upřesnil mluvčí záchranky Prokop Voleník. Další čtyři zranění byla středně vážná.

Ostatní účastníci nehody byli zraněni lehce, většinou jde o pohmožděniny, oděrky a řezné rány. Sanitky je rozvezly k vyšetří do nemocnic v Rakovníku, Žatci, Chomutově, Mostu a Teplicích.

Hasiči a záchranáři zasahují v místě nehody u Blšan
Zdroj: ČT24

Na místo vyjelo šest hasičských jednotek a také dva hasičské evakuační autobusy. Podle Voleníka zasahovaly na místě čtyři posádky záchranářů z Ústeckého kraje, kterým přijela na pomoc i posádka ze Středočeského kraje, jedna posádka soukromé služby a dvě z Plzeňského kraje. 

Policie silnici v místě nehody uzavřela, provoz byl obnoven po šesté hodině večer. Autobus musela vyprostit těžká technika.