Policie pátrá po dvou obětech útoku skupiny mladistvých. Ti své činy sami zveřejňovali

Policisté pátrají po dvou lidech, kteří byli napadeni skupinou mladistvých v parku Lannova na Praze 1. Kriminalisté na sociálních sítích nalezli několik různých videí zachycujících oba útoky. Pachatelé tam záběry sami zveřejnili. Kriminalisté považují jejich činy za velmi nebezpečné.

V prvním případě video zachycuje brutální útok mladistvého na dalšího mladého muže. Útočník jej opakovaně bije a kope do různých částí těla a hlavy a na závěr svou oběť donutí, aby mu přislíbila, že napadení nebude hlásit na policii.

Dalšího poškozeného, po němž policie pátrá, tatáž skupina mladistvých pod pohrůžkou násilí a použití teleskopického obušku oloupila. „Na obou případech je velmi zarážející, že si oba útoky mladiství pokaždé natočili na několik mobilních telefonů a záběry vždy posléze zveřejnili na sociálních sítích,“ sdělila policie.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu loupeže, vydírání, ublížení na zdraví a výtržnictví, za což pachatelům v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let.

„V současné chvíli kriminalisté již disponují informacemi směřujícími k samotným pachatelům, jelikož se však jedná o osoby mladší osmnácti let, nejsme ze zákona oprávněni k těmto osobám poskytovat více informací,“ uvedla policie.