V Hradci Králové hořely dva taxíky, může jít o vyřizování účtů

Škodu zhruba 300 tisíc korun způsobil ranní požár dvou aut taxislužby v Hradci Králové. Na případ upozornila ČT. Policie prověřuje, jestli incident nesouvisí s podobnými žhářskými útoky na taxislužby v kraji. Podle jednatele poškozené společnosti Jiřího Kostlána jde o konkurenční boj.

K incidentu došlo na Benešově třídě na Moravském Předměstí, kde shořelo vozidlo taxi služby známé typickým žluto-bílým provedením v barvách předlistopadové Veřejné bezpečnosti.

„Stalo se to okolo šesté hodiny ranní. Jde o konkurenční boj. Vysvětluji si to tím, že jsme společnost s celorepublikovou působností, držíme ceny a férové jednání vůči klientům. To asi někomu vadí,“ sdělil Kostlán.

Taxík byl zcela zničen a navíc hořelo i auto, které parkovalo vedle. „Když jsme na místo přijeli, hořela dvě auta. Celková škoda je asi 300 tisíc korun. Na jednom autě to bylo přibližně 270 tisíc, na druhém 30 tisíc korun,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

„Vozidlo kolegy, který v tu dobu neměl službu a byl doma, stálo na parkovišti. Bohužel to odneslo i vozidlo, které parkovalo vedle a patřilo cizí osobě,“ prohlásil Kostlán. Podle něj o má firma asi 190 vozů a zajišťuje služby v sedmi městech po celé republice.

„V Hradci je to už náš třetí poškozený vůz a celkově sedmý. Budu rád, když to policie prošetří a bude zjištěn pachatel, protože ataků na naši firmu je už velké množství. Nikoho si v tuto chvíli nedovolím obvinit,“ dodal.

Policie prověřuje, jestli incident nesouvisí s dalšími podobnými útoky na taxislužby v hradeckém kraji. „Mohu potvrdit, že šlo o taxík. Případ vyšetřujeme pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ řekl mluvčí policie Ondřej Moravčík.